tcu 2018 1

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. S tim ciljem Nezavisna udruga mladih organizirala je dva zanimljiva predavanja. U utorak, 2. listopada, predavanje pod nazivom Kako je stvarno postalo nestvarno održao je televizijski voditelj Krešimir Mišak.

Govoreći o chemtrailovima, globalnom zatopljenju i zahlađenju, kvantnoj fizici, sinkronicitetu i sličnim temama objedinio je ideje o povijesti, biologiji, fizici, kozmologiji te objasnio njihov utjecaj na oblikovanje današnjeg svijeta. Speleološka udruga Kraševski zviri iz Ivanca u četvrtak, 4. listopada, prisutne je upoznala s ciljevima i poviješću speleologije, osnovama speleologije i radom speleologa te s ekspedicijama i speleološkim istraživanjima. Posjetitelji su tom prilikom iz prve ruke mogli čuti s kakvim se izazovima speleolozi suočavaju pri spuštanju u jame, što sve u jamama mogu vidjeti, što se istražuje te što ih zapravo motivira za bavljenje speleološkom aktivnošću.
Obilježavanjem TCU-a, u koji se Nezavisna udruga mladih uključuje posljednjih nekoliko godina, NUM daje svoj doprinos manifestaciji kojom se građane motivira na uključivanje u neki oblik učenja pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje.

tcu 2018 2

tcu 2018 3