hakl2011-1

Nezavisna udruga mladih i Košarkaški klub iz Lepoglave ponovno su se udružili kako bi promovirali košarku i sportsku rekreaciju. Turnir u haklu popularno nazvan NUM 3-na-3 doživio je svoje deveto izdanje, a prema riječima igrača ove je godine bio najjači što potvrđuje dolazak 13 ekipa iz Križevaca, Zaboka, Oroslavja, Ludbrega, Ivanca, Varaždinskih toplica, Klenovnika i Lepoglave.

Po prvi puta, kiša - stalni i nepozvani gost ovog turnira ove je godine zakasnila jedan dan tako da organizatori nisu morali brinuti.

Turnir u haklu već se tradicionalno pod svijetlima reflektora održava u kasnim popodnevnim i večernjim satima. Osim u Lepoglavi ovakvi turniri se tokom ljeta održavaju na širem lepoglavskom području (Višnjica i Ivanec), a sljedeći je u petak 02.09. u Kamenici. Mnogobrojni posjetitelji velika su podrška igračima, a ove ih je godine bilo znatno više nego lani. U publici su bili i gosti iz organizacije "Noćni hakl" iz Zagreba koja je došla na poziv organizatora kako bi se uvjerila u kvalitetu organizacije i same košarkaške igre na turniru.

Prema riječima jednog od organizatora Noćnog hakla u Zagrebu, Ine Hosnog, - Lepoglava je prošla svojevrsni test i iduće će godine ući u raspored Noćnog hakla za zagrebačke ekipe - što će svakako pojačati kako kvalitetu turnira tako i konkurenciju jer se očekuje nekoliko ekipa iz zagrebačkih kvartova. A sad na sportski dio.

hakl2011-2a

Nakon što su ekipe odigrale svoje utakmice po skupinama, 8 najbolje plasiranih pristupilo je paklu doigravanja. 4 utakmice četvrt finala ponudile su odličnu košarku, ali ni približno takvo uživanje kao utakmice polufinala. Ludbrežani iz ekipe Škvadra de la morte (Ozren Petrović, Jakša Petrović, Luka Siladić i Tomislav Horvat) rezultatom 21:18 osigurali su finale preko lepoglavsko-ukrajinsko-klenovničke ekipe Ljutiti Dabrovi (Zlatko Bajsić, Boris Galić, Vlado Karpov, Vjeko Mostečak) koja na turniru nastupa od 2002. godine.

U drugoj utakmici polufinala navijalo se iz sveg grla i najboljoj utakmici turnira. Ždrijeb je u polufinalu sučelio ekipu Mačeta (Romario Taučer, Darko Sakač, Alen Auguštanec - Kway i Filip Sayemeldahr) čiji su igrači iz Ivanca, Varaždinskih toplica i Lepoglave s 21:16 nadigrali gorostase iz ekipe Prstosjek protiv Bube Zannetty-a iz Oroslavja (Luka Veverec, Jura Usmiani, Rajko Mareković i Josip Borovčak). Ovo finale prije finala igralo se za svaki koš uz obilje prekršaja i prave muške streetball igre. Žestoko navijanje za obje ekipe bilo je svojevrsni lajtmotiv cijele utakmice u kojoj su se boljim šutem iz vana bolje snašli dečki iz Mačete.

hakl2011-4

Uoči finala tradicionalno je trajalo natjecanje u tricama gdje se najboljim šuterom ove godine pokazao Luka Siladić iz ekipe Škvadra de la morte. Utakmicom za treće mjesto započelo je finalno sučeljavanje u kojoj je po peti puta ekipa Ljutitih dabrova osvojila "broncu" i time dodatno pojačala mit o nemogućnosti igranja u finalu. Visokim rezultatom od 21:9 stradala je ekipa Prstosjek protiv Bube Zannetty-a koja se očito potrošila u polufinalu protiv Mačete.

Dvije najbolje ekipe ovogodišnjeg turnira zasluženo su se sučelile u finalu. To im je bila druga utakmica na turniru jer su se susreli u utakmicama po skupinama gdje je Mačeta s 21:7 brzo završila utakmicu. Željni revanša i nabrijani ulaskom u finale, Škvadra de la morte pružala je dobar otpor, međutim protiv te večerih boljih jednostavno nije išlo pa je rezultatom 21:14 Mačeta osvojila deveto izdanje jednog od najstarijih hakl turnira u ovom dijelu Hrvatske.

Iduće godine je jubilarni deseti turnir, a organizatori pripremaju pravi spektakl s pregršt događanja i aktivnosti tokom cijelog dana.

hakl2011-3