Leoglavu je jučer posjetio Beat Rohner, predsjednik Parlamenta mladih St. Gallena iz Švicarske te zamjenik predsjednika Regionalne mreže mladih pri Skupštini Europskih regija kako bi na sastanku s članovima Nezavisne udruge mladih koje je predvodio Hrvoje Kovač, a koji je ujedno i zamjenik predsjednika Odbora za socijalne medije u Regionalnoj mreži mladih dogovorio zajedničku suradnju na novim projektima koji će se aplicirati 1.9. na natječaj EU programa za mlade "Youth in action".

Na sastanku kojem je prethodio obilazak Centra za mlade i prostorija NUM-a dogovoreno je kako će se zajedno krenuti u dva projekta - Projekti se fokusiraju na povećanje vidljivosti organizacija mladih u društvu kao važnih čimbenika društvenih promjena kao i na povećanju participacije mladih u procesima donošenja odluka na lokalnom i regionalnom nivou. Projekte ćemo zajedno kandidirati na natječaj, a nositelj će biti Nezavisna udruga mladih. - kazao je tom prilikom Kovač.

Na prijedloga Beata Rohnera razgovarano je i o mogućnosti organiziranja sjednice predsjedništva Regionalne mreže mladih u Lepoglavi u listopadu za što je, uvjerivši se prilikom posjete Doma kulture, Rohner u potpunosti za - Sviđaju mi se prostorije Centra za mlade koje bi savršeno odgovorale našim potrebama na sastanku, a s obzirom da nam je praksa održavati sjednice predsjedništva uvijek u drugoj regiji, vjerujem kako postoje realne mogućnosti da Lepoglava bude domaćin jednoj od sljedećih sjednica predsjedništva Regionalne mreže mladih.

Skupština europskih regija (Assembly of European Regions - AER) osnovana je 1985. godine. Sa sjedištem u Strasbourgu danas okuplja 270 regija iz 33 europskih država i 16 europskih međuregionalnih organizacija. Zagovornica je njihovih interesa na europskoj i međunarodnoj razini. To je neovisna organizacija regija i najveća međuregionalna suradnička mreža u proširenoj Europi. U Skupštinu europskih regija mogu se uključiti osim regija država članica Europske unije i regije drugih europskih država pod uvjetom da se pridržavaju osnovnih načela Vijeća Europe.

AER je politički glas svojih članova i forum za međuregionalnu suradnju, a Regionalna mreža mladih posebno je tijelo koje radi na području mladih iz europskih regija.