Nezavisna udruga mladih ugostila je u subotu, 25. kolovoza, u prostorijama Doma kulture u Lepoglavi u sklopu Festivala mladih partnere iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te Slovenije na sastanku s temom "Razvoj ideja i mogućnosti suradnje na razvoju zajednice – Lokalna i prekogranična perspektiva".

Sastanku su prisustvovali mladi iz Razvojnega centra Ptuj, Mladinskega centra Krško, Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Udruge SKA i LEO Kluba Zagorje iz Krapine, Kluba studenata grada Lepoglave te Nezavisne udruge mladih.

Cilj sastanka bio je stvoriti prostor za razgovor i kreativno oblikovanje prijedloga za buduću suradnju uključenih organizacija. Sam sastanak održan je inovativnim „open space“ pristupom pri čemu su sudionici sami predlagali teme o kojima žele raspravljati te kasnije u radnim skupinama predložili potencijalne i nove oblike suradnje. Predložena je suradnja na problematici nezaposlenosti mladih, demokratskim procesima za mlade te sudjelovanja u "Youth in Action" programu Europske Unije.

Tokom sastanka dogovoreno je nekoliko projekata koje će sudionici kandidirati prema programima Europske unije, a u kojima će mladi Lepoglavčani opet naći svoje mjesto.

Spomenimo i kako su mnoge organizacije diljem Europe prepoznale rad mladih u Lepoglavi pa zahtjevi za partnerstvo na projektima stižu gotovo na tjednoj bazi. Samo u prvih šest mjeseci ove godine Nezavisnoj udruzi mladih  odobreno je ukupno 11 projekata od kojih pet iz Europske unije.