Nezavisna udruga mladih nastavlja nizati uspjehe na polju europskih projekata. U razdoblju od 21. do 28. ožujka 2013. godine, njezini predstavnici sudjelovali su na još jednom projektu iz programa Mladi na djelu, podakciji 1.3 Demokratski projekti mladih.

Osim predstavnika mladih, Marija Žuličeka, Davorina Špička, Dalibora Šumečkog, Martine Ferek, Ivane Šumečki, Tamare Kljunić, Marija Željezića i Hrvoja Kovača u turskom gradu Denizliju sudjelovali su i članovi Gradskog vijeća Siniša Štefičar i Predrag Maček, kao službeni predstavnici Grada Lepoglave, također partnera na projektu.

Posjet Turskoj nastavak je aktivnosti iz projekta pod nazivom "Join for active youth participation", u sklopu kojeg su partneri Hrvatska, Italija i Turska već održali jedan zajednički sastanak (u studenom prošle godine u Italiji) te proveli online anketu na četiri jezika, kojom su se prikupili podaci o sudjelovanju mladih u civilnom društvu i njegovim organizacijama. 

Za sudionike je pripremljen niz radionica i rasprava na temu aktivne participacije mladih, koja se pokazala zabrinjavajuće niskom u sve 3 zemlje. Domaćini projekta, mladi iz Denizlija pripremili su bogat program u sklopu kojeg su sudionici predstavili dosadašnja postignuća predstavnicima grada Denizlija, gradonačelniku, njegovoj zamjenici i vijećnicima, ali i posjetili impresivno Sveučilište u Denizliju, koje je dom tisućama studenata iz cijele Turske.

Također, 24. ožujka na glavnom gradskom trgu održan je sajam udruga, gdje su NUM i grad Lepoglava dobili svoj štand na kojem su se predstavili. Sajam je obilježio ogroman interes lokalnog stanovništva, koje se raspitivalo o aktivnostima udruge, ali i lepoglavskim znamenitostima poput čipke i ahata. Tradicionalni proizvodi predstavljeni su na interkulturalnoj večeri, gdje su s oduševljenjem prihvaćeni kupinovo vino i medica, koje je za ove potrebe ustupio Agroturistički klaster.

Sudionike na projektu posebno se dojmio posjet kompleksu jedinstvenih mineralnih izvora Pamukkale, jednom od najvećih i najposjećenijih turističkih atrakcija Turske, kao i starogrčkom gradu Hierapolis koji se nalazi iznad impresivnih izvora.

Odmah po povratku u Hrvatsku, predstavnici NUM-a započeli su s pripremama za sljedeću fazu projekta, a to je posjet delegacija Italije i Turske Lepoglavi, koji će se održati od 13. do 16. svibnja 2013. godine.