U Topuskom se 22. i 23. ožujka održala Izborna skupština Mreže mladih Hrvatske, gdje je tom je prilikom Nezavisnu udrugu mladih zastupala Iva Žulić, zamjenica predsjednika udruge.

Ovogodišnja Skupština bila je izborna te je izabrano novo vodstvo. Dosadašnju predsjednicu Katarinu Pavić na tom je mjestu zamijenio Marko Boko (JEF Hrvatska), za dopredsjednika je odabran Sven Janovski (Zelena akcija), a ostatak Upravnog odbora čine Karlo Kralj (Centar za mirovne studije), Marijana Rimanić i Boris Vujnović (Savez izviđača Hrvatske).

Mreža je ove godine primila i nove članice, kako u kandidatsko, tako i punopravno članstvo. U kandidatsko članstvo su primljene: CINAZ: Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, Zadar, HERMES: Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja, Zagreb te Otvorena medijska grupacija, Zagreb, dok su punopravne članice postale  Hrvatsko debatno društvo iz Zagreba, Idem i ja - Centar za zdravo odrastanje iz  Lošinja te M:A:K: Mladi:Akcija:Kultura iz Koprivnice.
Na prijedlog Upravnog odbora Mreže, Skupština je izglasala ukidanje Nadzornog odbora MMH-a.

Mreža je proslavila i 10. godinu postojanja, održavanjem panela "10 godina djelovanja mladih", na kojem su predstavnici organizacija mladih i za mlade, institucija, tijela državne uprave te jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz format javne rasprave promišljali o proteklih 10 godina djelovanja mladih, ostvarenim rezultatima te uloge koju je krovna organizacija zauzimala u tim procesima.

Govornici su bili Maja Sporiš, pomoćnica Ministrice socijalne politike i mladih, zatim Cvjetana Plavša-Matić, ravnateljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Marko Boko iz Mreže mladih Hrvatske, Emina Bužinkić, Documenta i Mreža mladih Hrvatske, Tea Jarc, predsjednica Mladinskog sveta Slovenije (Nacionalno vijeće mladih Slovenije) te Vukašin Grozdanović, predsjednik KOMS-a: Krovne organizacije mladih Srbije TBC.
 
Mreža mladih Hrvatske zajedno s Centrom za mirovne studije i GONG-om trenutno provodi kampanju "Znam, razmišljam, sudjelujem!", koja je dio projekta Novo doba ljudskih prava i demokracije u hrvatskim školama. Projektom se nastoji doprinijeti  odgoju i obrazovanju odgovornih, politički osviještenih i informiranih građana, koji će svojim djelovanjem pridonijeti daljnjoj demokratizaciji društva kao i podržati uvođenje predmeta Građanski odgoj i obrazovanje (GOO).

Više o tome možete saznati na  http://www.facebook.com/gradanski.