U razdoblju od 14. do 22. ožujka u turskom gradu Konya proveden je još jedan u nizu projekata u sklopu Youth in Action programa kojeg provodi Europska unija. I ovog puta Hrvatsku je predstavljala Nezavisna udruga mladih i to u sastavu Dalibor Šumečki, Martina Ferek i Ivana Šumečki.

Projekt pod nazivom "For More Equal World, World is Yours" organiziran je od strane organizacije International Sustainable Development Association, a sudjelovalo je 22 mladih iz Azerbejdžana, Hrvatske, Francuske, Gruzije, Rumunjske i Turske.

Glavni cilj projekta bio je povećati znanje sudionika o ljudskim pravima, razbiti predrasude o drugim kulturama i upoznati se s radom drugih organizacija aktivnih u radu s mladima. Projekt je pružio priliku za raspravu o važnim pitanjima koja se tiču rada mladih i politika za mlade te razmjenu iskustava, znanja i dobre prakse.

Za vrijeme trajanja projekta održano je nekoliko seminara na temu socijalna prava, sigurnost ljudi, demokracija, obrazovanje, globalizacija, nasilje, diskriminacija i ksenofobija, te druge aktivnosti poput različitih radionica, simulacija, sajma nevladinih organizacija i organiziranih posjeta javnim institucijama.

Koristeći različite oblike neformalnog učenja, mladi ljudi iz različitih zemalja i podrijetla dobili su priliku razvijati svoje osobne, profesionalne i interkulturalne kompetencije, ali i pronaći potencijalne partnere za buduće projekte.