78122590 3279947285413618 2285298849197064192 n

Da se osvrnemo na objavu člana Udruge o odnosu gradske tvrke TKIC (ili pojedinca?) prema Udruzi...

 

Objavu je napisao dugogodišnji član koji je jedan od pokretača aktivnosti Erasmus+ programa u Lepoglavi i zaslužan je za razvoj Udruge u svim područjima - od upravljačkih do projektnih aktivnosti. Nekoliko godina vršio je funkciju dopredsjednika Udruge i radio kao voditelj ureda i projekata čime je doprinio promicanju ugleda grada Lepoglave u Hrvatskoj, ali i na europskoj razini.

Nažalost, navodi koje je iznio u svojoj objavi su točni. Udruga potiče volonterski rad članova, koji za svoj rad nisu plaćeni, s ciljem razvoja društvenog života lokalne zajednice. Sav prihod koji se pritom ostvari usmjerava se u daljnje aktivnosti.

Svojim potezom tvrtka (ili pojedinac?) vjerojatno je odlučila namiriti vlastite troškove čime je onemogućena provedba novih aktivnosti. Navedenim je sredstvima moglo biti financirano predavanje ili bilo koja druga edukativna, zabavna ili sportska aktivnost. Stoga smatramo da tim potezom nije zakinuta sama Udruga, već svi građani Lepoglave koji sudjeluju u navedenim aktivnostima.

Tim su postupkom narušeni suradnja i povjerenje koji su više puta naglašavani od predstavnika TKIC-a čemu je dodatno doprinijelo daljnje postupanje i komunikacija direktora TKIC-a prema Udruzi i članovima pojedinačno nakon objave bivšeg dopredsjednika NUM-a na društvenim mrežama.

Smatramo da jednostrana suradnja nije suradnja, već iskorištavanje, posebice volontera koji svoje slobodno vrijeme ulažu u razvoj društvenog života grada Lepoglave. Nezavisna udruga mladih odbija takvu suradnju jer ne želimo da netko proaktivne mlade ljude koji su temelj Udruge koristi u vlastito promicanje.