79459586 2544907759132347 1803798496663306240 n

 

Prošlog je petka naš Renato Vuk uz Kristinu Franc iz Mreže udruga Zagor održao radionicu o Dijalogu EU-a s mladima za srednjoškolce iz Srednje škole Krapina.

 

Na petak 13., održali smo radionicu o Dijalogu EU-a s mladima u Srednjoj školi Krapina. Mlade smo na taj način informirali o Dijalogu EU-a s mladima i mogućnostima koje im se kroz ovaj proces nude. Tako su učenici Srednje škole Krapina imali prilike saznati nešto više o provedbi konzultacija u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoje mišljenje i prijedloge, komunicirati s donositeljima odluka i tako direktno utjecati na vlastitu sudbinu, odnosno donošenje bitnih odluka za mlade i kreiranje politika i programa za mlade koji odgovaraju na njihove stvarne potrebe i probleme u društvu. 

Predstavljeni su i primjeri dobre prakse u radu s mladima i provedbi Dijaloga EU-a s mladima te su organizirane zanimljive vježbe koje su mladima omogućile da se pobliže upoznaju sa samim procesom, budu dio procesa provedbe Dijaloga te da vježbaju vještine kritičkog razmišljanja. 

Radionica se održala u sklopu projekta „Lokalni info-centar za mlade Zagor“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a na kojem je Nezavisna udruga mladih partner. 

ozio_gallery_jgallery