learn 2128978 1280

 

Nezavisna udruga mladih aktivna je i za vrijeme pandemije, naravno, koliko to možemo biti. S provedbom je počeo projekt Info-centar za mlade Lepoglava u sklopu kojeg je zaposlena nova osoba, a svoje kapacitete nastavljamo razvijati i jačati kroz razmjene iskustava, edukacije i dr. 

 

U sklopu projekta Info-centar za mlade Lepoglava, koji sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, proveden je i prvi partnerski sastanak na kojem su sudjelovali partneri i suradnici koji su uključeni u navedeni projekt. 

Raspravljali smo o ulogama koje ćemo imati u provedbi projekta te zadacima i aktivnostima koje će se provoditi s posebnim fokusom na trenutnu situaciju i informiranje mladih u otežanim uvjetima. Na ovaj način dijelimo iskustva, znanja i ideje čime osiguravamo kontinuitet i kvalitetu rada s mladima te rada na informiranju mladih u izazovnim situacijama.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Lepoglave, Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, Udruge ZamisliCentra za mlade Križevci i Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava.

 

U isto vrijeme, aktivni smo i na području jačanja kapaciteta Nezavisne udruge mladih te novootvorenog Info-centra za mlade Lepoglava. U sklopu projekta Info-centar za mlade ZAGOR koji provodi Mreža udruga ZAGOR iz Zaboka, naši zaposlenici i volonterka trenutno pohađaju edukaciju kojom će se dodatno educirati na području informiranja mladih te tako podići razinu kvalitete rada Nezavisne udruge mladih te usluge informiranja mladih koje se nude u sklopu novootvorenog Info-centra. 

U pitanju je YINTRO trening – Iskorak u informiranje mladih koji vodi Imre Simon, certificirani trener ERYICA-e (Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih). Trening se sastoji od šest predavanja koja uključuju teorijsku osnovu i raspravu, a koje slijedi niz praktičnih zadataka.

Ciljevi treninga su: upoznati pozadinu i principe informiranja mladih, identificirati potrebu za informacijama, pronaći relevantne izvore za iste i način kako ih predstaviti, upoznati načine rada s mladima te postaviti temelje za razvoj osobe koja radi s mladima (unaprijediti metode komunikacije, vještine i kompetencije, stavove i vrijednosti), a sve to u skladu s odredbama i standardom ERYICA-e.

Sudionicima će nakon završenog treninga biti dodijeljen međunarodni ERYICA YINTRO certifikat.