100061180 843411509513266 727174298636124160 n

Tko su ti famozni osnivači NUM-a, mladi aktivisti zbog kojih se cijela priča pokrenula, a kojih je bilo čak 17, koji su to sve zaposlenici radili u NUM-u, kakve aktivnosti provodimo i sl. - sve ti donosimo na ovoj infografici!

 

NUM je tijekom posljednjih 18 godina prikupio ukupno 285 članova koji su prepoznali nešto dobro u našem radu i odlučili ga zajedno s nama obogatiti i podići na višu razinu. Slijedom promjena u Statutu NUM-a i članstvu, trenutno imamo 34 člana koji aktivno doprinose radu Udruge.

Kroz Udrugu je prošlo čak osam zaposlenih osoba čime aktivno doprinosimo povećanju zaposlenosti na području grada Lepoglave, ali i jačanju kapaciteta Udruge jer su upravo ti zaposlenici oni koji aktivno rade na održivosti pripremom i provedbom projekata NUM-a.

Sveukupno smo održali oko 200 aktivnosti uz provedbu velikog broja projekata kojima smo aktivno razvijali rad s mladima i za mlade u našoj lokalnoj razjednici. Trenutno aktivno radimo na provedbi dvaju projekata koji su sufinancirani sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike te sredstvima Grada Lepoglave.

U svom smo radu bili nositelji čak 12 Erasmus+ projekata dok smo na velikom broju njih bili i partneri te na taj način omogućili mladima s područja grada Lepoglave i šire putovanje diljem Europe uz, naravno, stjecanje vještina, novih znanja, poticanje multikulturanog okruženja i sl.

U skladu s tim, surađivali smo i s četrdesetak inozemnih partnera, a suradnju s istima razvijamo i dalje te nastojimo prošiti našu mreža na nove partnere i nove zemlje.

Uz sve navedeno, razvijamo suradnju s lokalnim udrugama, udrugama na području Varaždinske županije i na razini cijele Hrvatske s kojima u suradnji provodimo različite projekte i aktivnosti.

Nezavisna udruga mladih također je i članica krovne organizacije za mlade u Hrvatskoj – Mreže mladih Hrvatske te organizacije za informiranje mladih - Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj u čijem radu aktivno sudjelujemo.

Tijekom godine educiramo se koliko god smo to u mogućnosti, razvijamo i jačamo kapacitete kako bi osigurali održivost i nastavak uspješnog rada NUM-a i u godinama koje su ispred nas.

Godišnje u prosjeku na aktivnostima NUM-a volontira 40-45 volontera koji nesebično odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi osigurali kvalitetu rada Udruge te aktivnosti koje provodimo, a koje su namijenjene mladima.

Odvoji minutu da nas upoznaš ili jednostavno dođi do nas i pridruži nam se u radu s mladima!