blues1-n

Osim zadovoljstva što zbog još jedne mogućnosti da upravo mladima i ovog ljeta možemo omogućiti program bogat najrazličitijim sadržajima, nakon vikenda u ritmu "plavih nota", imamo i razlog više za zadovoljstvo! Naime, prvi glazbeni tematski u kolovozu - Blues weekend - ispunio je sva očekivanja, kako nas organizatora, tako i publike te nas sve zajedno ostavio pune dojmova. - kazao je Hrvoje Kovač iz Nezavisne udruge mladih koja u suradnji s Višnjičkom udrugom mladih i drugim partnerima organizira Festival magNUM 2011.

First session je tako u petak privukao oko stotinjak znatiželjnika, koji su u odličnoj atmosferi imali priliku uživati u višesatnom društvu vrhunskih izvođača domaće blues scene – Miroslavu Evačiću i Marinu Hraščanecu, Tomislavu Golubanu i njegovoj Little Pigeon's ForHill Blues ekipi te nenajavljenom gostu iz New Yorka koji je oduševio sve prisutne – Johnu Kruthu.

U pratnji klavijaturista Marina Hraščaneca, Miroslav Evačić, poznati podravski etno-blueser te kreator vlastitog glazbenog pravca Čardaš Bluesa, svojim je prepoznatljivim zvukom otvorio session te se predstavio lepoglavskoj publici, koja je u iznenađujuće dobroj klupskoj atmosferi (ali i pomalo neviđenoj na našim lokalnim prostorima), u nastupu ovog odličnog dua uživala nepunih sat vremena.

blues2-n

Svojim već godinama izbrušenim unikatnim glazbenim izričajem, Tomislav Goluban i njegov prateći sastav Little Pigeon's ForHill Blues (Zagorski blues malog goluba), obilježio je drugi dio večeri, dok je ravno s pozornica New Yorka, s našim blueserima dašak bluesa američkog juga donio i specijalni gost John Kruth, američki spisatelj, novinar i folk-rock glazbenik.

Iduće večeri, u subotu, second session donio nam je koncert vokalno-instrumentalnog sastava Peri Deri, čija stalna inspiracija Turopolje ni ovog puta zasigurno nikoga nije ostavila ravnodušnim. Veseli Turopoljci autorskim pjesmama "Turopoljec travu kosi", "Barica", "Detela" i ostalim, nasmijali su sve prisutne, a one hrabrije i rasplesali.

Koncert su kao predgrupa VIS-u otvorile mlade perspektivne domaće snage Black Night, koji su ovom svirkom upisali prvi dvoznamenkasti broj na svoj popis koncertnih nastupa. Prepoznatljivim rock repertoarom; obradom Majki, Pearl Jam-a, Deep Purple-a i drugih te s par autorskih stvari, pripremili su publiku za energičnu svirku koja je uslijedila nakon njih.

blues3-n

Zanimljive izvedbe svih izvođača upotpunio je i svakako zanimljiv raspon godina publike - od 16 pa do 60, koja tokom obje večeri zasigurno nije bila lišena glazbenih užitaka, posebice oni koji njeguju kvalitetnu glazbu ili pak samo blues kao glazbeni pravac. Jer posve bitno – blues se pokazao pravim potezom, a tome mogu posvjedočiti svi koji su se proteklog vikenda uputili na Festival mladih magNUM 2011.!

{youtube}hRxk-4WQt7E{/youtube}