Konferencija

Nezavisna udruga mladih prošlog je petka u sklopu projekta Info-centar za mlade Lepoglava održala online konferenciju na temu “Informiranost mladih u Republici Hrvatskoj”.

 

Konferencija je bila otvorena za sve zainteresirane, a priključili su se akteri aktivni u području rada s mladima i rada na informiranju mladih na području Varaždinske županije, ali i šire. Jednako tako, konferencija je uživo prenošena na Facebooku Info-centra za mlade Lepoglava te Nezavisne udruge mladih gdje je također popraćena.

Informiranje mladih tema je o kojoj je svakako potrebno što više raspravljati, a to je bio i cilj ove konferencije. Na konferenciji su sudjelovale organizacije i institucije koje na određeni način u svoj rad uključuju i same mlade, a koje imaju različite poglede i iskustva u radu s mladima te različito percipiraju i prakticiraju rad na informiranju mladih.

Spajanjem i raspravom o svemu prethodno navedenom dobiva se šira slika o radu s mladima i radu na informiranju mladih, a ujedno se daje prostor za raspravu o zajedničkim problemima te potrebama i problemima mladih na koje je potrebno odgovoriti, odnosno za koje je potrebno dati konkretna i kvalitetna rješenja.

Iako održana online, vjerujemo kako je konferencija ispunila očekivanja i poslužila kao podloga za daljnju razmjenu iskustava, umrežavanje pojedinih organizacija te za poticanje i stvaranje zajedništva u radu s mladima i radu na informiranju mladih.

Ako nisi imao priliku na sudjelovati na konferenciji, konferencija je dostupna na sljedećem linku - https://www.facebook.com/infocentarzamladelepoglava/videos/1060522607722784.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, udruge ZAMISLI, odnosno Centra za mlade Zagreb, udruge Impress, Centra za mlade Križevci, Grada Lepoglave, Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, Mreže udruga ZAGOR, Kluba mladih Ivanec, V.U.K.-a te, naravno, Nezavisne udruge mladih.

Projekt Info-centar za mlade Lepoglava financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.