skupstina3

U ponedjeljak, 28. prosinca, održana je sjednica redovne izborne Skupštine Nezavisne udruge mladih.

 

Na sjednici su prezentirani izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2020. godinu, kao i sve provedene aktivnosti, ostvarena partnerstva i lokalni, regionalni i međunarodni projekti koje je Udruga realizirala tijekom godine. Projekt Info-centar za mlade Lepoglava ove je godine bio nositelj aktivnosti Udruge te je u sklopu njega proveden većinski dio aktivnosti koje su se provodile. Uz aktivnosti provedene u sklopu Info-centra, održane su i mnoge druge kao što je Escape room - koji su sudionici izrazito dobro prihvatili, obilježavanje 18. rođendana Udruge te jedna od najzahtjevnijih aktivnosti ove godine – preseljenje ureda u novi prostor, a koja je nekoliko puta prekidana zbog pandemije koronavirusa.

Predstavljen je i usvojen financijski izvještaj koji je pokazao prihode veće od 300.000 kuna namjenskih sredstava, a uz to je u prosincu odobren još jedan Erasmus+ projekt što znači i dodatan priljev sredstava. U 2020. godini proveden je jedan Erasmus+ projekt, a već će se u prvoj polovici naredne godine realizirati još dva. Također, usvojen je operativni i financijski plan za 2021. godinu, kao i strateški plan djelovanja za razdoblje 2021. – 2023. u čijoj je izradi sudjelovalo ukupno 11 članova Udruge u svrhu stvaranja što kvalitetnijeg plana koji će Udruzi biti temelj za daljnji rad. Predstavljeni su i planirani dokumenti koje je potrebno izraditi do lipnja 2021. godine za tekuću godinu te do kraja godine za svaku sljedeću godinu na koju će se dokumenti odnositi.

Ovogodišnje stanje rezultiralo je otkazivanjem najvažnije aktivnosti za mlade na području grada Lepoglave, ali i šire – Jailhouse festivala. Veselimo se mogućnosti ponovnog okupljanja mladih iz svih regija kako bi, zajedno s nama, dijelili zabavne trenutke u Lepoglavi uz 11. izdanje ovog ljetnog festivala.

Prema Statutu Udruge dosadašnjim članovima Upravnog odbora istekao je mandat te su oni automatski razriješeni svoje dužnosti u izabranim tijelima. Novoizabrani Upravni odbor Nezavisne udruge mladih, s mandatom na dvije godine, čine Tanja Mravlinčić, Mihaela Špiljak i Renato Vuk koji su, prema Statutu, među sobom za predsjednicu Upravnog odbora Nezavisne udruge mladih odabrali Tanju Mravlinčić.

Izazovna je godina iza nas, ali i pred nama. Želimo novoizabranom vodstvu te svim članovima i volonterima Udruge uspješan rad u novoj godini i godinama koje dolaze kao i puno sreće u savladavanju izazova koje će one donijeti.

skupstina2

skupstina1