Već 18 godina, Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se 17. listopada diljem svijeta. Opća skupština Ujedinjenih naroda odredila je taj dan za promicanje svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svim zemljama, posebice onima u razvoju.

Nezavisna udruga mladih (NUM) tom prilikom organizira sakupljanje korištene odjeće i obuće koja će se kasnije reciklirati u socijalnoj šivačkoj zadruzi Humana Nova iz Čakovca, a iskoristiva odjeća bit će podijeljena socijalno ugroženim obiteljima, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec.

Sakupljena odjeća i tekstil će se sortirati i plasirati potrebitima, a preostali dio reciklirati, čime se postiže više ciljeva - pomoć potrebitima, nova gospodarska djelatnost i zapošljavanje, smanjenje zagađivanja okoliša i manje opterećenje odlagališta otpada - poručuju iz NUM-a.

Odjeću i obuću možete svakim radnim danom od 7 do 15 sati donijeti u Klub mladih Lepoglava u Domu kulture, prvi kat, a za sve druge informacije nazovite 099 319 1786.