Izložba animiranih radova, odnosno crteža i fotografija iz rada na najnovijim filmovima, projekcija filmova novijeg datuma te prezentacija rada na animaciji, u kojem su sudjelovali mladi posjetitelji, plodovi su suradnje Škole animiranog filma i Kluba mladih Lepoglava, koji su kao jedni od zaista rijetkih u Hrvatskoj prigodnim programom u četvrtak, 27. listopada, obilježili Svjetski dan animiranog filma -  28. listopad.

Na čelu s utemeljiteljem i voditeljem čakovečke Škole animiranog filma Edom Lukmanom i Jasminkom Bijelić Ljubić, također voditeljicom Škole, u čitaonici Gradske knjižnice posjetitelji su se upoznali s osnovama stvaranja animiranih filmova, animacijskim tehnikama, specifičnostima rada i filmovima ŠAF-a te imali priliku pogledati spomenutu izložbu. Također, zainteresirani osnovnoškolci su se tom prigodom imali prilike iskazati u izradi kratkih animacija u kolaž i crtanoj animaciji, gdje su pokrenuli likove koje i inače koriste u svojim crtežima.

U velikoj dječjoj filmskoj obitelji u Hrvatskoj jedan od starijih članova obitelji upravo je Škola animiranog filma u Čakovcu, koja djeluje od 1975. godine, a samo neke od aktivnosti koje škola upisuje u svoju osobnu kartu su sljedeće: snimljena preko 150 filmova u trajanju od preko 400 minuta, u proteklim godinama okupljano više od 600 članova, organizacija brojnih filmskih radionica u školama te radionica za voditelje kinoklubova, organizacija 15-ak internacionalnih dječjih filmskih radionica u Čakovcu, suradnja s profesionalnim animatorima, od 1982. godine suradnja sa Svjetskim festivalom animiranog filma u Zagrebu, sudjelovanje na internacionalnim filmskim radionicama u svijetu, itd.

Izložba animiranih radova u Domu kulture bit će postavljena narednih mjesec dana, tako da je mogu razgledati svi zainteresirani građani te time posvjedočiti izuzetoj kreativnosti generacijama djece koja su prošla kroz Školu animiranog filma ili je pak još uvijek polaze.