Nakon Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Europske fondacije mladih, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva vanjskih poslova i Fonda za zaštitu okoliša, Nezavisna udruga mladih 29. studenoga 2011. stavila je svoj potpis na ugovor za još jedan uspješno prijavljen i odobren projekt.

Riječ je o  građanskoj inicijativi pod nazivom Eko akcija "Nije smeće za drveće", prijavljenoj na natječaj Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" u programskom području "Naš doprinos zajednici", otvorenom od razdoblju od 15. rujna do 15. listopada 2011. godine. Činu potpisivanja ugovora prisustvovali su predsjednik udruge Hrvoje Kovač te dugogodišnja članica i voditeljica inicijative Martina Surjak.

Odobrena inicijativa u vrijednosti od 12.740 kuna provest će se u razdoblju od 12.3. - 23.4.2012. godine, a u sklopu koje će članovi Nezavisne udruge mladih uz svoje partnere te ostale zainteresirane građane na volonterskoj osnovi očistiti ilegalna odlagališta otpada na području grada Lepoglave - Sutinska, Viletinec i Čret.

Na Dan planeta Zemlje, 22.4.2012. godine, simbolično završetak inicijative obilježit će se postavljanjem tabli zabrane bacanja otpada na mjestima očišćenih odlagališta. Sve to biti će dokumentirano za potrebe izrade edukativnog materijala vezanog za podizanje svijesti građana o pravilnom odlaganju otpada, a na samu akciju najavljen je i dolazak uprave Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah".