Potaknuti prijedlogom Centra za mlade Lepoglava te Kluba mladih Lepoglave, studenti s područja grada Lepoglave u petak, 30. prosinca, osnovali su svoj Klub studenata. Ta inicijativa rezultat je rasprave koja se vodila na okruglom stolu "Sudjelovanje studenata u razvoju grada Lepoglave", održanom 19. studenoga u Lepoglavi, povodom Međunarodnog dana studenata.

S petnaestak lepoglavskih studenata, o njihovim potrebama i mogućnostima njihovog aktivnijeg uključivanja u realizaciju gradskih razvojnih projekta tada je razgovarao lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, obavijestivši studente kako će Grad Lepoglava i za ovu akademsku godinu dodjeljivati gradske studentske stipendije.

Kao jedan od većih problema studentske populacije s područja grada Lepoglave, a o čemu se govorilo na okruglom stolu, navedena je njihova međusobna nepovezanost pa se često događa da studenti, posebice oni koji su upisali prvu godinu, nemaju pomoć i informacije koje bi im olakšale studiranje. Iskustvo je pokazalo da studenti uključeni u neko od studentskih udruženja lakše rješavaju nastale problem pa time i lakše završavaju studije.
O tome je svojim kolegama i sugrađanima na okruglom stolu u Lepoglavi govorio Josip Kramarić, potpredsjednik Udruge zagorskih studenata. Na temelju tih iskustava odlučeno je da se krene u osnivanje Kluba studenata grada Lepoglave, a prvi korak prema tom cilju bilo je sastavljanje popisa svih studenata s gradskog područja, koje je trajalo mjesec dana.

Osnivačkom skupštinom Klub studenata grada Lepoglave definiran je kao neprofitna i nevladina organizacija koja okuplja studente s područja grada Lepoglave sa svrhom njihovog aktivnijeg uključivanja u realizaciju gradskih razvojnih projekta i rješavanja ostalih studentskih potreba.