Druga po redu "kreativna kava", koja se u sklopu projekta "Klub mladih Lepoglava" Nezavisne udruge mladih, odnosno mjesečnih aktivnosti Kluba održala u subotu, 18. veljače 2012., donijela je još jednu dozu kreativnosti u Lepoglavu. Kako je Kreativni café osmišljen kao mjesto i vrijeme gdje mladi mogu uz besplatnu šalicu kave ili čaja, dobrog društva te glazbe svoje slobodno vrijeme iskoristiti na kreativnost te time i na  stjecanje novih znanja i vještina, mladi koji su se prošle subote okupili u Domu kulture, gdje Klub mladih provodi većinu svojih aktivnosti, imali su prilike baviti se japanskom umjetnošću savijanja papira – origamijem.

 

 

Svojevrsnu radionicu vodila je 20-godišnja Marija Herceg iz Ladanja Donjeg, studentica varaždinskog Veleučilišta, koja se origamijem bavi dvije godine, a za koji je, kako kaže, prije svega najbitnije strpljenje te puno prakse.

Uz jasne Marijine upute, okupljeni su se uz šalicu kave i čaja gotovo tri sata zabavljali izrađujući razne origami oblike, poput ždrala, ukrasnih kutijica, leptira, ruže, a dotakli su se i 3D izrade origamija, kako bi dobili smjernice za samostalnu izradu oblika poput labuda, za koji je potrebno preko 900 jedinstveno savijenih oblika papira.

Uspoređujući zanimanje mladih za origamijem u svojoj lokalnoj zajednici s interesom okupljenih u Lepoglavi te iznenađena dobrim odazivom, Marija je također pokazala interes da održi još koju radionicu na temu origamija, kako bi zainteresirani mladi za ovu umjetnost došli na svoje.

Nastavljajući dobru praksu kreativnih radionica s kojima su započeli ovogodišnji rad Kluba mladih, Nezavisna udruga mladih iduću najavljuje za subotu, 17. ožujka, u 11 sati kada će se baviti oslikavanjem šalica akrilnim bojama te vas tom prilikom poziva da iskoristite subotu na kreativnost i odazovite se u velikom broju.