Nakon što je proteklih godina pokupio brojne nagrade na prestižnim filmskim festivalima, "RIP: A Remix Manifesto" prikazan je i u lepoglavskom Klubu mladih, u svrhu obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva – 26. travnja.

Projekcijom kanadskog dokumentarnog filma iz 2009. godine prisutni su se upoznali s filozofijom slobodne kulture, zatim apsurdnim posljedicama zastarjele regulacije autorskih prava i intelektualnog vlasništva te copyfighterima protiv kriminalizacije svih, u uvjetima nezaustavljive dostupnosti cjelokupne digitalizirane kulture.

Svatko tko je barem jednom skinuo pjesmu ili film s interneta, mogao se pronaći u ovom dinamičnom dokumentarcu.

Uz spomenuto, u filmu web aktivist i redatelj Brett Gaylor istražuje probleme autorskih prava u informatičkom dobu koji razbijaju medijski obzor 20. stoljeća i uklanjaju zidove između korisnika i proizvođača sadržaja. Glavni je protagonist filma Girl Talk, glazbenik koji je na vrhu svih ljestvica zahvaljujući svojoj sempliranoj pjesmi, a postavlja se i pitanje je li Girl Talk ideal moći običnih ljudi ili Čarobni Frulaš piratstva.

U filmu su i osnivač Creative Commonsa, Lawrence Lessig, brazilski ministar kulture Gilberto Gil i kritičar pop kulture Cory Doctorow. Od prvog dana to je participativan medijski eksperiment, a redatelj Brett Gaylor dijeli svoj sirovi materijal na opensourcecinema.org gdje ga svi mogu remiksirati. Metoda filma kao miksa zapravo dopušta svim remiksima da budu njegov sastavni dio.