Prezadnja radionica u okviru edukacije na projektu "New Media Cross-Border – Transdisciplinarnost i nove medijske kulture", koju polaze Dunja Belščak, voditeljica Kluba mladih Lepoglava te NUM-ova volonterka Iva Cikač, održala se u slovenskoj Negovi od 22. do 24. travnja 2012. godine, a tema radionice bila je Menadžment u kulturi.

Voditeljica radionice bila je Natasha Kadin, kulturna menadžerica, kustosica i profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu te suosnivačica i predsjednica NVO Mavena, posvećene produkciji, promociji i prezentaciji suvremene umjetnosti i kulture s posebnim naglaskom na međunarodnoj interkulturnoj suradnji i umjetnicima mlađe generacije.

Tokom tri dana edukacije, nakon upoznavanja i uvoda, 12 sudionika prošlo je kroz sljedeće teme: globalni socio-kulturni kontekst u kojem djelujemo, osnovni modeli kulturnog djelovanja, organizacijski razvoj i podizanje kapaciteta institucija i organizacija u kulturi, misija i vizija organizacije, faze u definiranju i odvijanju programa, metoda izrade i implementacije instumenata programa, radionica izrade strateških tablica, MUOT analiza, izrada Organigrama, SWOT analiza, strateško planiranje te mnoge druge.

Također, u Negovi se istovremeno održavao Festival ljubezni, u organizaciji Kulturno izobraževalnog društva KIBLA iz Maribora, koji je uz ONEJ – društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i varaždinsku Udrugu mladih V.U.K. partner nositelju projekta - čakovečkom Autonomnom centru – ACT.