Nezavisna udruga mladih

Nezavisna udruga mladih (NUM) je nevladina neprofitna organizacija koju su osnovali MLADI, koju samostalno vode MLADI te koja radi s MLADIMA i za MLADE.

Aktivni smo još od davne 2002. godine kada se određenoj skupini mladih upalila ona mala žaruljica nad glavama koja ih je podsjetila na problem nepostojanja dovoljne količine aktivnosti za mlade, kao ni inicijative i/ili programa za mlade na čitavom lepoglavskom području. Zatim ti mladi nisu čekali da se problem riješi sam od sebe ili da ga riješi netko drugi, već su uložili svoj aktivistički duh, znanja, vještine i slobodno vrijeme u rješavanje problema te napravili iskorak u odnosu na dotadašnje stanje.
Na tom principu radimo i danas. Vodimo se vrijednostima transparentnosti, timskog rada, zajedništva, aktivizma, uključenosti i ravnopravnosti te - onog najbitnijeg – slušanja!

Slušamo mlade, njihove potrebe i probleme, njihove prijedloge i ideje na temelju kojih radimo za njihovu dobrobit, razvoj i ostvarenje njihovih potencijala, aktivni angažman u zajednici, poticanje pozitivnih promjena u zajednici te održivost zajednice i društva kojega su temelj.

Temelj dobrog i uspješnog djelovanja su povezanost i umreženost pa smo tako povezani s različitim organizacijama, organizacijama za mlade, institucijama, udruženjima i sl., a NUM je jedna od članica osnivačica Mreže mladih Hrvatske (MMH) te članica Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (ZICM).

Program Erasmus+ više ne bi bio isti da NUM barem jednom godišnje ne provede kakvu razmjenu mladih ili mobilnost osoba koje rade s mladima. Da, baš mi posjedujemo zavidno iskustvo u provođenju projekata kao korisnik ili kao partner, i to na europskoj razini. Svi projekti usmjereni su na mlade i njihovo sudjelovanje u društvenom životu Europe, stoga radimo na tome da tu Europu dovedemo i u malu Lepoglavu kako bismo ju upoznali s pojmovima kao što su „interkulturalna večer“, „energizer“ i „neformalno obrazovanje“, ali i s vrijednostima koje promovira Europska unija.

Jailhouse festival ti poznato zvuči? Jep, to smo mi! Svojim posjetiteljima pružamo priliku da kvalitetno provedu djelić kolovoza inspiriran kulturom, zabavom, sportom i svime onime što mlade potiče na aktivizam i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.