Erasmus akreditacija u području mladih

Razdoblje provedbe projekta: 5.5.2021.-31.12.2027.

Sažetak projekta: Erasmus akreditacije su alat za organizacije koje se žele uključiti u prekograničnu razmjenu i suradnju, poticati sudjelovanje mladih i podupirati jačanje kapaciteta osoba koje rade s mladima i organizacija za rad s mladima putem aktivnosti mobilnosti u svrhu učenja. Erasmus akreditacija u području mladih olakšava mobilnost mladih u svrhu učenja tako što akreditiranim organizacijama pruža pojednostavnjen i fleksibilan alternativni oblik provedbe aktivnosti.

Nezavisna udruga mladih jedna je od sedam akreditiranih organizacija koja ima mogućnost podnijeti zahtjev za bespovratna sredstva za aktivnosti razmjene mladih i mobilnosti osoba koje rade s mladima, a koje se temelje na prethodno odobrenom akreditacijskom planu. Dakle, Erasmus akreditacija omogućava Nezavisnoj udruzi mladih pojednostavljen pristup izvorima financiranja iz Ključne aktivnosti 1 tijekom čitavog programskog razdoblja (2021.-2027.).

Glavni cilj provedenih i nadolazećih aktivnosti u sklopu Erasmus akreditacije jest edukacija mladih i jačanje kapaciteta osoba koje rade s mladima u svrhu podizanja kvalitete rada organizacija mladih.